Vakantie Mallorca van 8 – 15 oktober 2019.

Verblijf in ****Hotel Apolo****
Playa de Palma.

Dinsdag 8 oktober: vertrek naar Mallorca met een vlucht van Ryanair.
FR2915 vertrekt op Zaventem om 13 uur en komt aan in Palma om 15 uur.
Nadat ik mijn bagage opgehaald heb neem ik de bus naar C’an Pastilla om vervolgens een 300 m te voet te gaan tot in het hotel.
Zoals gewoonlijk wordt ik daar met open armen door iedereen ontvangen want ik ben daar thuis.

Woensdag 9 oktober: na het ontbijt ga ik op zoek naar een fiets. Mijn vaste fietsverhuurder Raf Mallorca of anders gezegd Sunshine Bikes is gesloten en daarom moet ik op zoek naar een andere. Ik kom bij Vision Car terecht en huur daar voor de ganse week een e-bike MTB voor een zeer voordelige prijs.
Om 12 uur ben ik dan vertrokken voor een eerste rit volledig rond de baai naar Magaluf waar ik een korte drank en plasstop neem. De middagstop is in Palmanova waar ik in Le Petit Bistro de middaglunch neem. De uitbater is een Fransman en hij had een paar vragen aan mij, onder andere: waar is de rest. De terugrit is verlopen langs alle kustplaatsjes van de baai naar de haven van Palma en dan langs het kustfietspad terug naar het hotel.
Totale afstand: 56 km. Vandaag heb ik ook 5 km gewandeld.

Donderdag 10 oktober: naar Cala Pi.
Telkens ik op Mallorca ben fiets ik eens naar Cala Pi. Vandaag doe ik het eens op een volledig andere manier. Ik vertrek in het hotel om 9.30 uur. Het is 25° maar er is weinig zon en ook geen wind. Langs allerlei kleine fietsbaantjes, soms kilometers tussen de muurtjes, zo vlak als een biljart, kom ik na 30 km in Cala Pi. Bezoek en lunch. Kipfilet met frietjes en sla is mijn menu vandaag. De terugtocht verloopt eveneens langs allerhande rustige en vlakke fietsbaantjes. Via de Finca Sa Torre naar Llucmajor voor de namiddag stop. Dan gaat het steeds indalende lijn naar de kust, waar ik in een Vlaamse bar terecht kom om een heerlijke kwaremont (6,6%) naar binnen te werken.
Totale afstand: 76 km. Ook terug 3 km gewandeld.

Vrijdag 11 oktober: naar de bergen.
Heel veel zon, weinig wind en op de middag 26°.
Vandaag staat het Tramuntana gebergte op mijn programma.
Om 9.30 uur start ik in het hotel en neem het kustfietspad richting Palma. Langs heel mooie fietspaden, dwars door de stad kom ik op de baan naar Valldemossa, waar ik even verder links de afslag neem naar Esporles voor de middagstop.
Na de middagstop begint de weg reeds geleidelijk te stijgen tot aan het openluchtmuseum “La Granja”. Naast La Granja kom ik in het Tramuntana gebergte en staan mij er een aantal klimmetjes te wachten.
Ik begin met de Coll des Grau, vervolgens de Coll des Tords en daarna de Coll de la Creu.
Dan terug richting Palma om opnieuw langs allerlei fietspaden door de stad terug op de kust te komen. Langs het kustfietspad terug naar hotel Apolo.
Totale afstand: 73 km. Nog 5 km gewandeld na het diner.

Zaterdag 12 oktober: Nationale feestdag van Spanje en tevens het naamfeest van Santa Pilar. Vandaag staat er een heuse beklimming op het programma.
Om 9.30 uur vertrek ik richting Llucmajor en dan begint het feest. Bij het verlaten van Llucmajor gaat het steeds op en neer tot in Randa en dan gaat het naar meer dan 500 m hoogte tot aan het klooster (Cura) Boven is er zoals gewoonlijk mijn stop voor koffie met heerlijke kaastaart.
Vandaag reed ik voor de 13e keer tot boven. 11 keer met de koersfiets en nu voor de 2e keer met de e-bike. Boven was het weeral genieten in gezelschap van een aantal Vlamingen en de mooie vergezichten.
Totale afstand: 65 km en ook terug 5 km gewandeld.

Zondag 13 oktober: laatste fietsdag en Santa Maria.
Om 10 uur vertrokken voor mijn laatste rit voor dit jaar. Langs terug heel wat rustige fietsbaantjes, op en neer bereik ik Santa Maria voor de middagstop.
Gisteren was het reeds heel warm en vandaag is het nog warmer.
Om 14 uur is het in het binnenland 30° en ik besluit mijn rit wat in te korten.
Totale afstand: 61 km (normaal, meer dan 70 km) 6 km gewandeld vandaag.
Ik heb mijn fiets proper gemaakt en binnen geleverd.

Maandag 14 oktober: genieten
Om te beginnen wat langer blijven in mijn bed liggen. Niet om te slapen maar om te genieten. Na het ontbijt zou ik normaal op stap gaan in Palma maar ik ben in het grote winkelcentrum “Fan” beland. Het was te warm (30°) om naar Palma te gaan. De middaglunch bestaat uit 2 overheerlijke appelflappen met een koffie. Lekker!
Na het diner nog eventjes op bezoek geweest naar hotel Helios waar een aantal mensen van Transplantoux verblijven. Het aantal deelnemers is maar povertjes. Tot slot afscheid genomen van mijn barmoeder Maggie en dan het bedje in.
Totaal 18 km gewandeld vandaag.
Hevig onweer en veel regen in de nacht.

Dinsdag 15 oktober: afscheid
Na het ontbijt mijn valies klaar gemaakt en nog wat gewandeld. Voor ik naar de luchthaven vertrek gebruik ik nog de lunch (kipfilet met frietjes) in het hotel en neem in ook afscheid van mijn andere barmoeder Elisatbeth voor ik naar de luchthaven vertrek.
Vlucht FR2916 van Ryanair vertrekt met een kleine vertraging in Palma, richting Zaventem en land er zoals voorzien enkele minuten na 18 uur. Na het ophalen van mijn bagage met de pendelbus mijn auto ophalen en terug naar huis.

Terug een zeer goed geslaagde vakantie,
waar alles mogelijk was en niets moest.
Ook deze keer heeft de fiets een belangrijke rol gespeeld tijdens mijn vakantie.
331 km fietsplezier.
61 km gewandeld.

Hopelijk tot volgend jaar.