Vakantie Mallorca met Briek.

Van 30 juli tot en met 8 augustus 2019.
Verblijf in Hotel Helios ***.

Vertrek op dinsdag 30 juli:
Vlucht FR 9339 van Ryanair vertrekt op de luchthaven van Charleroi 18.20 uur en komt aan in Palma om 20.30 uur. Nadat we onze valies opgehaald hebben gaan we met de bus tot aan het hotel en check-in. Er staat ons nog een koude schotel te wachten en daarna installeren we ons op kamer 546. Hoogste verdieping met uitzicht op de luchthaven en het Traumuntana gebergte.

Woensdag 30 juli:
Slecht geslapen. Na het ontbijt een wandeling op de kust en ons fietsen opgehaald bij Sunshine Bikes. Raf De Vlamynck huurt fietsen bij Raf Mallorca.
Bijna gloednieuwe MB fietsen. We keren terug naar het hotel om ons om te kleden en de GPS te monteren om vervolgens een kort ritje als verkenning te maken. Na de lunch platte rust aan het zwembad en Briek in het zwembad.
5 km gewandeld en 18 km gefietst.

Sorry! Invalid Flickr Album Shortcode Embedded

Donderdag 1 augustus:
Na het ontbijt ons klaar gemaakt om te fietsen. We maken als fietstocht vandaag een verkorte versie van de molenroute. Veel aandacht aan de luchthaven, de windmolentjes en de landbouw. Na de lunch terug platte rust aan het zwembad want het is nog warmer dan gisteren. Na het avondmaal nog een wandeling gemaakt.
7 km gewandeld en 28 km gefietst.

Vrijdag 2 augustus:
Fietstocht Llucmajor. Vandaag is het iets koeler en meer wind. Het is marktdag in Llucmajor en we maken een drank en plasstop op het marktplein.
Terug naar het hotel en lunch. Daarna in de schaduw op het terras puzzeltijd voor mij en het zwembad voor Briek. Tussendoor ook nog eventjes kaartspel. Na het avondmaal naar FC de kampioenen gekeken en dan slapen.
40 km gefietst.

Zaterdag 3 augustus:
Dagje Palma. Met de bus naar Palma. Zeer warm weer. Een wandeling samen met Briek door de stad. Heel wat bezienswaardigheden bekeken en
11 km gewandeld. Een gezellig avondje in het hotel onder Vlamingen.

Zondag 4 augustus:
Om 9.30 uur vertrokken met de fiets naar Palma. Aan het hotel op het fietspad tot in het hartje van de haven van Palma. Het was vandaag minder warm dan gisteren en dit door het heerlijk briesje van over zee.
30 km gefietst in 2 uur. Ik heb er nog 9 km bij gedaan naar Arenal om info voor de boottocht die zouden willen maken. Ook 5 km gewandeld.

Maandag 5 augustus:
Met de boot op zee. Van uit Arenal varen we langs de klippen naar het zuiden van de baai van Palma. Op hoogte van Badia Gran gaan we voor anker en is er tijd om te zwemmen, snorkelen of duiken. Nadien is er de terugtocht, gaan we iets eten en wandelen terug naar ons hotel Helios. Briek gaat zwemmen in het zwembad van het hotel en ik geniet ervan op het terras.
11 km gewandeld vandaag.

Dinsdag 6 augustus:
Na de boot van gisteren is het vandaag bus – trein – tram dag.
Met bus aan het hotel naar Palma. Met het boemeltreintje naar Soller, waar de tram ons staat op te wachten naar Puerto de Soller.
Wat rondgewandeld, iets gegeten en terug met de tram naar Soller en dan een spurtje want de trein stond klaar om te vertrekken naar Palma. Bij aankomst in het hotel ons opgefrist want het was drukkend warm en we waren kletsnat van het zweten.
6 km gewandeld. Na het avondmaal platte rust want we waren beiden zeer vermoeid.

Woensdag 7 augustus:
Kort fietstochtje want het is ontzettend warm. Vandaag voor het eerst sinds ons verblijf zijn er sluierwolken. Geen wind en drukkend warm. Veel drinken en liters zweet.
Om 17 uur de fietsen binnen geleverd.
21 km gefietst en 9 km gewandeld.

Sorry! Invalid Flickr Album Shortcode Embedded

Donderdag 8 augustus: terugreis
Wat langer geslapen. Na het ontbijt de valies reeds voor een groot deel klaar gemaakt en dan wandelen. Om 12 uur check-out en transfer naar de luchthaven.
Vlucht FR 3939 vertrekt in Palma om 15.30 uur en komt aan op de luchthaven van Charleroi om 17.55 uur.
In totaal 8 km gestapt.

Einde van een mooie maar heel warme zomervakantie op Mallorca.
We hebben de voorbije week in totaal 147 km gefietst en 74 km gewandeld bij heel warm weer.

Op naar het najaar 2019. Begin oktober ga ik nog op mijn eentje een week fietsen op Mallorca en in de loop van de maand november nog een week fietsen op Lanzarote. Het hoofdstuk fietsbegeleiding voor EB is definitief afgesloten.