Mont Ventoux 2017

Zaterdag 17 juni 2017.

Dit jaar verkiezen we om samen een ganse week te verblijven in de Provence. Les Demeures Du Ventoux in Aubignan is voor de 5e keer onze verblijfplaats. Op maandag 12 juni, om 5.45 u vertrekken we uit Merelbeke, richting het zuiden.
Omdat we vroeg op weg zijn ontwijken we de files rond Brussel. Onze eerste stop is na 230 km, Total Habay om te ontbijten en de auto vol te tanken. Op de middag houden we net voor Lyon halt om een licht middagmaal te gebruiken en omstreeks 16.30 u bereiken we onze bestemming.
Bij aankomst naar de receptie om in te checken en vervolgens ons huisje gaan opzoeken. We verblijven in huisje G23.
Nadat we alles uitgeladen hebben zijn we boodschappen gaan doen.
Voor het avondmaal verplaatsen we ons naar Beaumes de Venise. Om 20 uur genieten we van een heerlijk avondmaal bij een temperatuur van 35°.

Dinsdag 13 juni:
Het is te warm om te fietsen. We gaan naar de markt in Vaison-La-Romaine om wat inkopen te doen en daarna bezoeken we het stadje Nyons.
Bezoek aan de Distillerie de Lavande. Koen De Poorter komt ons daar vervoegen.
Om de dag te beëindigen genieten we op ons terras van een volledig uitgebreid avondmaal met 3 gangen, verzorgd door Geert en Koen.
De roséwijn smaakt heel lekker en het is genieten bij 35° tot zeer laat op de avond.

Woensdag 14 juni:
Vandaag gaan we er eens een ferme lap op geven.
De fietsen worden in de auto geladen en we rijden naar het dorpje Méthamis in de Georges de la Nesque.
Daar pikken we in op de Vintouxroute van uit Sault. Langs de Georges de la Nesque fietsen we tot in Sault en stoppen daar voor het middagmaal.
Het is zeer warm (38°) We vervolgen daarna de Vintouxroute van uit Sault terug tot in Méthamis waar de auto geparkeerd staat.
We hebben vandaag bij een tropische hitte 66 km gefietst en hebben daar 3u40′ over gedaan.

Donderdag 15 juni:
Terug zeer warm. Na het ontbijt leggen we de fietsen terug in de auto en rijden naar Bedoin. We besluiten om van uit Bedoin de Mont Ventoux te beklimmen.
Om 9 uur vatten we de beklimming aan. De hitte maakt alles nog veel zwaarder dan dat het al is. Ik ben meerdere keren moeten afstappen en het zweet kwam er langs alle kanten uit. Liters water gedronken en niet moeten plassen.
En de rollen zijn omgekeerd. Nu moet Geert herhaaldelijk op mij wachten. Eens was het anders. Boven op de top was het heerlijk vertoeven. 25° en geen wind.
Bij terugkomst in Bedoin op het terras van Le Relais een lekker biertje gedronken.
We hebben 43 km gefietst op 3.45 u en ik heb voor de 12e maal de beklimming tot een goed einde gebracht.
Geert heeft voor de 4e maal de beklimming tot een goed einde gebracht.

Vrijdag 16 juni:
Lui lekker niets doen en nagenieten van onze prestatie van gisteren.
De fietsen nog eens nazien en in orde gezet om ze om 16 uur te kunnen inladen in de bestelwagen die ze naar Sault brengt.
We zijn na het middagmaal op wijn shopping geweest.
Om 17 uur verzamelen voor de fotosessies.
Na het avondmaal nog even nagenieten op ons terras en vroeg tussen de lakens (door de warmte was het op de lakens) want morgen is het vroeg dag.

Zaterdag 17 juni: onze dag
Zeer vroeg (5 uur) uit de veren. Wassen, eten en klaar maken voor het vertrek naar de startplaats in Sault.
Iets voor 9 uur valt het startschot van “Le Grand depart” van de groep Transplantoux. De startplaats kleurt volledig blauw en weg zijn we.
Als een sierlijk blauw lint rijdt de groep naar boven. Geert en zijn medisch begeleidster kiezen reeds van in het begin het hazenpad, terwijl ik de eerste 10 km bij de grote groep blijf. Daarna ga ik ook meer voorop rijden. Ik kom boven op de top, ongeveer 20′ na Geert. Dat stemt mij zeer blij want hij doet dat zeer goed. Geert heeft nu
5 beklimmingen achter zijn naam staan.
Ik heb mijn 13e beklimming beet en heb nog wat goed te maken van vorig jaar.
Omdat het vorig jaar zeer slecht weer was (heel veel regen) mochten wij toen maar tot aan Chalet Renart klimmen. Vandaag is het weer uitstekend en ik ben terug afgedaald tot aan Chalet Renart. Nadat ik een broodje naar binnengewerkt heb en gedronken, ben ik terug naar boven gefietst om alzo mijn 14e beklimming te vervolledigen. Ik ben nog niet versleten maar het gaat niet meer zo goed als 10 jaar geleden.
Ik ben dan aan de terugweg begonnen. De afdaling gaat naar Bedoin waar ik andermaal op het terras van Le Relais beland voor een stevige pint bier. Via Caromb ben ik terug naar Aubignan gefietst. Ik heb vandaag 80 km gefietst en het was terug zeer warm.

Zondag 18 juni: rusten en genieten
Rusten om te bekomen van geleverde inspanningen en genieten van het resultaat.
Koen is vorige nacht vertrokken, richting België en daarmee blijven Geert en ik alleen over in ons huisje.
Na het middagmaal wordt er veelal afscheid genomen want heel veel van onze groep vertrekt of is reeds huiswaarts vertrokken.
Na nog een namiddagwandelingetje bij 35° wordt het tijd om in te pakken want morgen willen we op een deftig uur ook huiswaarts.
We spreken af met een paar mensen om te dineren in Carpentras maar het menu valt tegen.

Maandag 19 juni:
Omstreeks 8 uur is alles ingeladen en zijn we klaar om te vertrekken.
Na de nodige drank en plas stops zijn we omstreeks 19 uur terug in Merelbeke.
Meteen ook het einde van een heel mooie fietsweek in de omgeving en op de Mont Ventoux.


Resultaten: Geert 5 deelnames – 5 x top. Ik 10 deelnames – 14 x top.
Hopelijk komt er in 2018 een vervolg.