Het mooiste plekje van Sint Laureins

Het Leopoldskanaal en de Boerenkreek.

Op zondag 22 november 2009 werd het mooiste plekje van Sint-Laureins ingehuldigd.
Sint-Laureins heeft heel wat mooie natuur. Het krekengebied, ontstaan door talrijke overstromingen, is alom bekend en erg in trek bij wandelaars en fietsers. Er was keuze tussen drie al even mooie plekjes in Sint-Laureins. Drie plekjes die allen iets met water te maken hebben.
Het ” Leopoldskanaal heeft het meeste stemmen behaald.

Bij zonnig weer met een strakke wind werd er van aan het kerkje van Sint-Jan-In-Eremo gewandeld naar het mooiste plekje.
De wandeling verliep over een gedeelte van de Boerenkreek wandelroute maar dan wel in tegengestelde zin.
De Boerenkreek wandelroute is een bewegwijzerde wandeling en wordt aangeduid met zeshoekige witte bordjes met groene omranding, met een groene pijl die de wandelrichting aangeeft en de vermelding Boerenkreek wandelroute.

Na de inhuldiging en een drankje was de tijd aangebroken voor een stevige wandeling langs de overzijde het Leopoldskanaal.
Op de linkse zijde zie je eerst de “Bentillekreek” en aan de “Zonnebrug” steek je de brug over en volg je “Beoostereedepolderdijk” om vervolgens aan de eerste mogelijkheid rechts te wandelen en na opnieuw rechts en links zie je op de rechterkant de “Mesurekreek” en daar tegenover zie je de “Boerenkreek”. Je wandelt nu in de “Meykenshoek”.

Na terug een paar maal naar rechts, links, rechts kom je op het einde terug aan het Leopoldkanaal waar je links stapt. Op het einde kom je terug aan het mooiste plekje en je stapt nu naar links waar je ongeveer 250 m langs de weg stapt.
In de bocht ga je terug naar links tot aan de kreek. Hier kan je kiezen. Ofwel wandel je op de dijk met zicht op de Boerenkreek, ofwel volg je beneden de dijk naar rechts en na nog eens naar rechts ben je terug op de startplaats.


De kaart van de Boerenkreek wandelroute is verkrijgbaar bij de dienst van Toerisme
in de Dorpsstraat te Sint-Laureins tegen de prijs van € 1,25.