Studiereis Okro Regio Mechelen.

In samenwerking met : Organizacion Royal.

Maandag 22 oktober:
Met vlucht FR 9339 van Ryanair vanuit Charleroi naar Palma de Mallorca.
Omstreeks 10.30u aankomst in hotel *** HELIOS***.
De handbagage wordt opgeborgen en we gaan wandelen langs de promenade, richting restaurant “Tamarindo” waar we een lichte maaltijd gebruiken. Daarna keren we terug naar het hotel voor de check in, de welkomstdrink en de meting.
Na het avondmaal ga ik naar hotel Apolo mijn fiets ophalen en ondertussen ook eens goede avond zeggen bij mijn vrienden en vriendinnen daar.

Dinsdag 23 oktober:
We rijden met de bus naar de haven van Soller voor een dagwandeling in het Tramuntanagebergte. Aan de vuurtoren verlaten wij verharde weg en door de bergen en bossen wandelen we naar Deia. Na een stevig middagmaal in Deia bezoeken wij het dorpje en daarna komt de bus ons terug ophalen en brengt ons naar het hotel.

Woensdag 24 oktober:
Vandaag maken we er een dagje Palma van. Omstreeks 9 uur worden de fietsen geleverd en als iedereen klaar is vertrekken we langs het mooie kustfietspad richting Palma. Eerst is er een bezoek aan de haven en nadien een 3 uur durend bezoek aan de stad. Na afloop ervan eten we in Bar Reine een broodje en keren terug langs het kustfietspad naar het hotel. De rest van de dag is iedereen vrij.

Donderdag 25 oktober:
De dorpenroute over een afstand van 74 km wordt vandaag gefietst in een verkorte versie. In Sancta Eugenia nemen we het middagmaal, bestaande uit een typisch Mallorcaans gerecht “lechona”, dat zijn kleine biggetjes die speciaal gekweekt worden. In de oven en met olijfolie en de nodige kruiden overgoten wordt dat klaar gemaakt. Die dag is telkens een feest want het blijft niet alleen bij die lechona maar ook het nodige vocht van plat water, witte, rose en rode wijn gaan goed naar binnen. Als nagerecht waren er deze keer Mallorcaanse smoutebollen met een koffie. Als afsluiter was er nog een klein Hierbasje.
De bus met aanhangwagen voor de fietsen kwam ons terug ophalen en bracht ons naar het hotel.

Vrijdag 26 oktober:
Na het ontbijt werd er afscheid genomen om naar de luchthaven te vertrekken.
Met vlucht FR 9338 van Ryanair zijn we omstreeks 13 uur aangekomen in Charleroi.

Alle deelnemers vonden het een zeer geslaagde studiereis.
In naam van Eddy en ook in mijn naam aan iedereen heel hartelijk bedankt voor de aangename sfeer in de groep.

Tot weerzien op Mallorca.