Fietsvakantie op Mallorca oktober 2011

Van zondag 9 tot en met maandag 17 oktober 2011

Groep Verhoeven – Groep Okra

Zondag 9 oktober:

Met koud weer en bij momenten gietende regen maak ik de verplaatsing naar de luchthaven van Charleroi.
Zowel het inchecken als de vlucht verlopen zeer vlot en ik bereik Palma reeds na 1 u 35′ vliegen. Na het avondmaal ga ik naar de luchthaven om beide groepen op te halen.
De groep Verhoeven verblijft bij mij in het hotel Apolo en de groep Okra verblijft in hotel Helios.

Maandag 10 oktober:
Om 8 u50′ worden de fietsen geleverd en iedereen laat zijn fiets zo nauwkeurig mogelijk afstellen.
Om 10 u zijn we reeds vertrokken voor een tocht van 74 km naar Colonia San Jordi.
Het werd terug een mooie tocht met bezoek aan de Finca Sa Torre. De middagstop was in het open lucht barretje Tailot en vervolgens hadden wij een stop in Cala Pi. Vandaar langs allerlei fietsbaantjes naar het strandje van Es Trenc. Nog even halt houden aan de zoutmijnen om na 2 lekke banden met 10′ vertraging toe te komen aan Hotel Sur de Mallorca, onze eindbestemming. De minibus en de fiets aanhangwagen stonden ons reeds op te wachten om ons terug naar het hotel te brengen.

Dinsdag 11 oktober:
Vandaag maken we er een dagje Palma van.
Na een fietstochtje tot diep in de haven van Palma hebben we om 10 u 45′ afspraak met Pedro beneden aan de kathedraal. Pedro gaat tijdens ons bezoek aan de stad een oogje op de fietsen houden om diefstal te vermijden.
Na 3 uur kennismaken met de stad en de lunch in Bar Reine vertrekken we terug richting hotel waar de meeste genieten van het zomerse weer aan het zwembad.
Totaal 28 km gefietst.

Woensdag 12 oktober:
Vandaag staat de molenroute op het programma. Afstand 57 km.
Via de promenade verlaten we kust, richting binnenland waar we de talrijke windmolens bekijken. Sommige staan er vervallen bij, andere zijn gerenoveerd en nog andere zijn in renovatie.
We houden halt in een typisch barretje en maken kennis met de landelijke bevolking.
Onze middagstop is zoals gewoonlijk bij Bob in La Briocha. Als middagmaal is er keuze tussen biefstuk of kippenfilet op de grill met een groenten bordje en frietjes en water of bier.
We verplaatsen ons enkele km om te wandelen in Maioris. Langs de klippen dalen we af tot aan de zee waar het andermaal gezellig is om te vertoeven.
Na de wandeling keren we terug naar La Brioche waar de koffie en taart ons opwachten.

Donderdag13 oktober:
Er is voor beide groepen een vrije dag. De groep Verhoeven gaat op excursie naar Andratx en vervolgens langs een enig mooie bergroute naar La Granja. Enkele van de groep Okra gaan mee en een ander deel fiets naar Palma.
Ik fiets met 3 mensen van de groep Okra naar de bergen.
Via Santa Maria gaat het naar Olaro, Oriënt en Bunyola. De terugweg gaat via Sa Cabaneta, Son Ferriol, Coll d’en Rabassa en terug naar C’an Pastilla. We hebben 5 u 15′ gefietst en een afstand van 93 km afgelegd met 4 beklimmingen.

Vrijdag 14 oktober:
Vandaag doe ik met de groep Okra de koninginnenrit over een afstand van 47 km.
De fietsen worden opgeladen en met de minibus gaat het richting Valldemossa. Na een wandeling door het dorpje gaat het richting Deià. We houden even halt om de rots van Foradada te bezichtigen. De wandeling in Deià slaan we wegens tijdsgebrek over en na wat klimwerk en een mooie afdaling met heel wat haarspeldbochten bereiken we het dal van Soller. Langs een vlakke weg bereiken we Port de Soller waar we onze middagstop hebben. Omdat we wat in tijdsnood zitten blijven we iets langer in Port de Soller en ook het bezoek aan Soller slaan we voor een keer over.
Om stipt 16 u 30′ zijn we op de afspraak voor de minibus en de fietsaanhangwagen.
Met 8 personen hebben we de beklimming van de Col de Soller aangevat en iedereen is boven gekomen.

Zaterdag 15 oktober:
Nu de koninginnenrit met de groep Verhoeven.
De tocht verliep in verhouding met gisteren bijna vlekkeloos. Het was wel enorm druk van de autocars met toeristen. Op plaatsen was fietsen niet mogelijk omdat kruisende bussen het verkeer onmogelijk maakten.
Op het einde van de namiddag hebben we met 8 mensen de Col de Soller beklommen.

Zondag 16 oktober:
Voor beide groepen de laatste dag. Met de groep Verhoeven heb ik een mooi ritje rond de luchthaven gemaakt. Met beide groepen te samen hebben we een afscheidsfeestje gehouden bij die van ons. Na een lekker etentje werden de diploma’s van de fietsweek overhandigd en elk vertrok naar zijn hotel.
Om 17 uur werden de fietsen ingeleverd en om 19 uur vertrokken beide groepen naar de luchthaven.
Voor mij werd het de laatste avond Mallorca en hotel Apolo voor dit jaar.

Maandag 17 oktober:
Na het ontbijt mijn valies gepakt. Om 9 uur kwamen ze de fietsen ophalen en om
10 u45′ ben ik dan ook maar met een goed gevoel naar huis vertrokken. Bij mijn vertrek was het in Palma 24°, bij mijn thuiskomst amper 12°.

Er werden mij door verschillende mensen foto’s van deze fietsvakantie beloofd maar ik beschik er op dit moment nog niet over. Van zodra ik ze heb, bewerk ik deze en plaats ze er ook bij.