Fietsvakantie Mallorca mei 2011

Van 22 tot en met 29 mei 2011

Voor Reisbureau Verhoeven.
Ik ben reeds op vrijdag 20 mei vertrokken naar Mallorca omdat de vlucht veel voordeliger uitkwam. Die 2 dagen extra heb ik gebruikt om het een en ander te verkennen voor andere vakanties.
Zondag 22 mei:
Reeds heel vroeg in de morgen naar de luchthaven om de groep op te halen.
Er waren ook 2 bekenden bij van vorig jaar.
Bij de aankomst in het hotel de valiezen opgeborgen en daarna op het terras in de schaduw was er de welkomstdrink met toelichting van het programma voor de ganse week.
Na een verkennend wandelingetje op de kustlijn op de lunch en bij terugkomst in het hotel waren de fietsen er al.
Om de benen wat los te rijden en te gewennen aan de fiets hebben we een kort ritje gemaakt.

Maandag 23 mei:
Om 9.30 u start voor de Molenroute over een afstand van 60 km.
In de voormiddag fietsen we in het binnenland naar een typisch Mallorcaans barretje, waar de tijd is blijven stilstaan maar waar de gezelligheid troef is.
Tegen de middag worden we verwacht in La Brioche voor de lunch, bestaande uit biefstuk, gebakken op de grill, frietjes en sla + een drankje naar keuze.
Daarna gaan we wandelen op de klippen van Maioris om later in de namiddag terug te keren naar La Brioche voor koffie met taart.
Na het avondmaal is het tijd om na te genieten op het terras.

Dinsdag 24 mei:
Zeer mooi en warm weer.
Om 9.30 u vertrokken richting Colonia Sant Jordi over een afstand van 73 km.
Via de kustweg gaat het naar Cala Blava om vervolgens langs binnen naar Sa Torre te fietsen. Een klein stukje langs een drukke baan om vervolgens links, richting Finca Sa Torre te nemen.

Woensdag 25 mei:
Voor de groep staat er vandaag een uitstap op het programma.
In de voormiddag wordt er eerst een bezoek gebracht aan de markt van Andratx en vervolgens aan de haven van Andratx. Op de middag komt men aan in Esporles voor het middagmaal in La Granja.
Vervolgens is iedereen vrij om La Granja (te vergelijken met ons Bokrijk) te bezoeken.
Ik blijf ter plaatse om wat uit te rusten en tevens wat te fietsen en wandelen.
Als groep terug komt zeggen ze allen dat ze moeten zeggen van Eddy dat ze me gemist hebben.
Donderdag 26 mei:
Vandaag fietsen we de langste rit van de fietsweek. De dorpenroute over een afstand van 78 km. Via het rode fietspad en een golvend parcours gaat het richting Llucmajor voor een eerste tussenstop op de Markt. Na een tankstop vertrekken we richting Algaida, vervolgens naar Santa Eugènia voor de middagstop.
Op het menu staat speenvarken met sla, tomaat en een aardappel in de pel. Om de vingers van af te likken. Dit alles wordt overgoten met witte of rode wijn, bier of water. Als nagerecht volgt er koffie met vanille pudding met slagroom en een halve perzik.

Na het middagmaal vertrekken we dan naar Santa Maria. Vervolgens naar La Cabaneta, Son Ferriol en dan naar Casa Blanca.

Vrijdag 27 mei:
Vandaag staat de koniginnenrit op het programma.
De minibus komt ons ophalen aan het hotel en de fietsen worden opgeladen met richting Valldemossa. De fietsen worden afgeladen en na een korte wandeling door het stadje start de fietstocht richting Deià. Onderweg stoppen we nog even voor enkele mooie vergezichten. In Deià is er terug een korte verkenning door het dorpje en nadien staat er een vrij lastig bergje op ons menu. Iedereen haalt moeiteloos de top en na wat uitgerust te hebben gaat het in snel tempo bergaf richting Puerto de Söller. In een Italiaans restaurant met uitzicht op de haven gebruiken we de middaglunch om daarna een bezoekje te brengen aan Söller.

Nu komt het mooiste van de dag: de beklimming van de Coll de Söller.
Iedereen is vrij om de beklimming te doen. Diegenen die het niet zien zitten stappen gewoon in de minibus en hun fiets wordt opgeladen. Wie het wel ziet zitten doet de beklimming onder mijn begeleiding en met mijn raadgevingen.
Wonderwel lukt bijna iedereen er altijd in de beklimming tot een goed einde te brengen.

Zaterdag 28 mei:
Een dagje Palma als afsluiter van de fietsweek.
Zoals gewoonlijk vertrekken wij aan het hotel, langs het kustfietspad tot in het verste puntje van de haven. Nadien keren wij op onze stappen terug naar het centrum van Palma voor een 3 uur durend bezoek aan de stad.
Na een broodje ham, kaas of tonijn is iedereen vrij om nog wat in de stad te vertoeven of reeds naar het hotel terug te keren. Ik doe een onaangename ontdekking.

Na het bezoek aan Palma stond ook de diploma overhandiging op het programma.

Zondag 29 mei:
Reeds zeer vroeg uit de veren om met de groep naar de luchthaven te vertrekken. Uitgebreid afscheid genomen en de wens uitgesproken om iedereen nog eens terug te zien bij een andere gelegenheid.
Bij de terugkomst in het hotel ontbijt genomen en dan op wandel langs de kust.
In de namiddag nog wat gefietst en daarna een ijsje gegeten bij die van ons. (Pilar)

Maandag 30 mei: afscheid
Na het uitgebreid ontbijt mijn valies samen gepakt en de kamer ontruimd.
Om 11 uur naar de luchthaven vertrokken. Mijn vlucht was om 13 uur en om 15 uur was ik reeds onderweg van Charleroi naar Eeklo. Opnieuw een zeer goed geslaagde fietsvakantie met dank aan alle deelnemers van de firma Verhoeven.
Ook een speciale dank voor het mooi kaartje die jullie voor mij gemaakt hebben tijdens het afscheidsfeestje.