Fietsvakantie Mallorca april 2011

Van 6 tot en met 13 april 2011

IN SAMENWERKING MET

Verblijf in *** HOTEL OLEANDER***

Woensdag 6 april:
Vertrek in Eeklo om 4 u 30′ met de autobus van Reizen De Globetrotter naar de luchthaven van Charleroi waar wij om 6 u aankomen. De vlucht is stipt om 8 u vertrokken en om 10 u waren wij in Palma waar Eddy ons staat op te wachten voor de transfer naar Hotel Oleander.

Na een korte kennismaking en onze valies veilig opgeborgen te hebben (we kunnen pas om 13 u op de kamer) maken we een wandeling naar de promenade en de kust waar in één van de vele restaurantjes een lunch gebruikt wordt.
Om 13 u betrekken van de kamers, ons installeren en klaar maken voor een eerste fietstocht van 42 km.
Om 14 u worden de fietsen gebracht en na het gepast afstellen zijn we op weg voor een tochtje in het binnenland en naar een heel mooi barretje, waar een pint of eender wat nog altijd € 1,10 kost.

Donderdag 7 april:
Bij het ontwaken om 7 u staat de zon reeds aan de hemel en het beloofd een prachtige dag te worden.
Vandaag fietsen wij op de molenroute over een afstand van 58 km.
We verlaten de kust naar het binnenland om via Es Pillari, Aranjassa, Sant Jordi en Son Feriol naar het reisbureau te fietsen. Eddy krijgt een platte band en deze wordt hersteld aan het reisbureau onder het toeziend oog van Joan.
Via de kustweg rijden we naar Son Veri Nou waar we in La Brioche bij Bob de lunch gebruiken.
Op het menu staat vandaag een biefstuk gebakken op de grill met salade en frietjes, vergezeld met een drankje naar keuze.

Daarna fietsen we naar Maioris waar we een pracht van een wandeling maken op de klippen om nadien terug naar La Brioche te rijden voor koffie met taart en dan terug naar het hotel te fietsen.

Het vrolijke duo tijdens een gezellige babbel op de klippen van Maioris

Vrijdag 8 april:
Terug heel mooi weer. Fris in de morgen maar bij het vertrek van de fietstocht reeds een goede temperatuur zodat een vestje overbodig is.
Vandaag staat een rit van 72 km op het programma.
Om 9.30u vertrekken we richting Cala Blava, om vervolgens langs de Finca Sa Torre naar Talaiots te fietsen waar we halt houden om een pamboli met kaas en hesp en een drankje te gebruiken als lunch. Daarna gaat het richting Cala Pi voor een bezoek aan de mooiste Cala van het eiland.
Na de nodige fotosessie gaat het naar het enige nog natuurlijke strandje van Mallorca. Het strandje van Es Trenc.
Onze eindbestemming Colonia de Sant Jordi bereiken we na een kort bezoek aan de zoutmijnen. Het is dan 17 u en het busje komt pas op 17.30u. Voor wie het wil fietsen we dan nog even naar de haven voor een kort bezoek en het merendeel fiets nog mee.

Zaterdag 9 april:
Vandaag staat er een dagje Palma op het programma met bezoek aan de haven en de stad zelf. Via het kustfietspad rijden we naar Palma tot het uiterste puntje in de haven, waar we een mooi uitzicht hebben op het zomerverblijf van de Spaanse Koninklijke familie. Daarna keren we terug naar het centrum van de stad waar we ons fietsen parkeren beneden voor de kathedraal.
We bezoeken achtereenvolgens de oude stad, de hoofdwinkel straat, Plaça Major, Plaça d’Espanya, Plaça de la Reine, de kerk van Saint Michel, het stadhuis en om te eindigen brengen we een bezoek aan de overdekte markt.

Terwijl Eddy met de mannen naar het voetbalstadion van Mallorca gaat kijken worden dames verwend met een heerlijk stuk Zwartewoud taart en koffie of thee.

Na het avondeten verzamelen we om 21 u voor een gezellig samenzijn aan het strand. Dat het er echt gezellig aan toe ging bewijzen de volgende foto’s en ook dat er 2 liter Herbas door 17 personen achterover gegoten werd.
Terug in het hotel gekomen werd er in de bar nog gezellig nagepraat over de voorbije dag.

Zondag 10 april:
Vandaag is er rustdag. Voor de middag maken we een gezellig fietstochtje rond de luchthaven onder een stralende zon. Na de middag voor sommige platte rust, anderen gaan wat wandelen en de rest kijkt televisie. Op Eurosport is er de rechtstreekse uitzending van Parijs-Roubaix, met een prachtige Vlaamse winnaar .

Maandag 11 april:
Vandaag rijden we de koninginnenrit.
De minibus en de fietsaanhangwagen komen ons aan het hotel afhalen om 9.30u.
We rijden naar het prachtige bergdorpje Valldemossa, waar de fietsen afgeladen worden en na een bezoek aan het dorpje vatten wij onze tocht aan, richting Puerto de Soller voor onze middagstop. Onderweg houden we halt om enkele unieke plekjes te bezichtigen.

Na de middaglunch vertrekken we richting Soller voor een kort bezoek om nadien aan het hoogtepunt van de dag beginnen.
Iedereen die het wil kan onder mijn leiding de beklimming van de Coll de Soller doen. De Coll heeft een lengte 4,5 km en een stijgingspercentage van 7 tot 8%. De helft van de groep heeft de uitdaging aangenomen en tevens tot een goed einde gebracht.

herken je deze nog?

AANDACHT: nog 2 mooie aanbiedingen:
– van 13 tot en met 20 juni
– van 17 tot en met 24 oktober
Senior Department en Organizacion Royal

PROMOTIE: € 699,-
verblijf in *** HOTEL APOLO ***

In de prijs inbegrepen:
– transfer Eeklo – luchthaven – Eeklo
– vlucht Palma heen en terug
– transfer naar het hotel heen en terug
– verblijf 7 nachten in half pension (2 persoonskamer)
– huur van de fietsen (nieuwe trekkingfietsen merk Orbea – 24 versnellingen)
– transfers fietsen en klanten volgens het programma
– deskundige fietsbegeleiding door ervaren begeleiders, Eddy en Raf
– verschillende kleine attenties

Niet in de prijs inbegrepen:
– toeslag singlekamer € 13,-/nacht/persoon
– korting voor 3e persoon op dubbele kamer (20%)
– reis en annulatieverzekering € 32,- per persoon (niet verplicht, wel aan te bevelen)
Het aantal plaatsen is beperkt tot 20 personen.