Fietsvakantie Mallorca – september 2010

Van 20 tot en met 27 september 2010
Verblijf in ***hotel Apolo***

Als voorbereiding op de fietsvakantie van 10 tot en met 17 oktober aanstaande ben ik een week gaan fietsen op de vertrouwde stek. Op zes dagen heb ik 470 km bij elkaar gefietst. Op maandag ben ik in het hotel aangekomen omstreeks 13 uur. Nadat ik mijn kamer geïnstalleerd had ben ik mijn fiets gaan nazien en deze was volledig in orde, zoals ik hem opgeborgen had. Het begon in de vooravond lichtjes te druppelen maar dat was geen hinder om enkele uurtjes te wandelen.
Na het avondmaal heb ik op het terras genoten van de heerlijke avond en dit met een frisse pint.

Dinsdag 21 september: Vandaag werd het een zeer warme dag met temperaturen van boven de 30°.
Ik heb een prachtige fietstocht gemaakt van meer dan 100 km. Via Arenal, Cala Blava, Es Pi Lari, Aranjassa, Sant Jordi ben ik naar de ons bekende bar gereden waar ik iets gegeten en gedronken heb. Nadien ben ik via Santa Eugénia, Santa Maria, Bunyola, Festival Park naar Sa Cabanetta, Son Ferriol naar Coll d’en Rebassa gereden om zo terug het hotel in Can Pastilla te bereiken.
Bij mijn aankomst wist men mij aan de receptie te melden dat mijn gezicht rouge was (rood en verbrand van de zon)


Woensdag 22 september: Vandaag fiets ik samen met Eddy een nieuwe fietsroute om deze volgend jaar in het programma te kunnen opnemen. Wij vertrekken aan het hotel en rijden via Palma naar Esporles. Daar begint onze eigenlijke fietstocht. We rijden naar La Granja en daar gaat het richting Puigpunyent, een weg die nu en dan lichtjes stijgt. Na in Puigpunyent een terrasje aangedaan te hebben gaat het dan steeds in dalende lijn, richting Palma, om zo terug het hotel te bereiken.
Wij waren vroeg terug en daar heb ik van geprofiteerd om een uurtje aan het zwembad door te brengen.

Donderdag 23 september: Het weer is terug stralend en om 10 uur vertrek ik richting Decathlon (11km) om mijn fiets een gratis nazicht te laten ondergaan. Mijn fiets werd van kop tot teen grondig bekeken en her afgesteld. Daarna heb ik voor de rest van de dag wat rondgetoerd in het binnenland om aan mijn dagelijks aantal kilometers te komen.

Vrijdag 24 september: Het heeft afgelopen nacht hard gewaaid en geregend. Bij het opstaan om 7.30 uur hangt een zware regenbui boven de bergen maar bij ons schijnt de zon. Vandaag wil ik eens de overkant van de baai verkennen. Via Palma, Porto Pi, Cala Major, Portals Nous en Palmanova gaat de tocht naar Magaluf om daarna langs een unieke, mooie en golvende fietsweg terug te keren. Bij mijn terugtocht geniet ik nog van een terrasje in Palma en daarna terug naar het hotel.
Het was andermaal een zonnige dag, zonder wind en een temperatuur van om en bij 30°.

Zaterdag 25 september: een mooie, warme en rustige dag. Voor de middag een tochtje rond de luchthaven en vliegtuigen spotten. Na de middag genieten aan het zwembad met Het Laatste Nieuws van de dag.
Omdat ik vandaag amper 50 km gefietst heb maak ik nog een stevige avondwandeling om de spijsvertering te bevorderen.

Zondag 26 september: Vandaag rij ik samen met Eddy een nieuwe fietsroute. Het is de bedoeling dat de fietstocht in Sineu begint en om vandaar naar het hotel te fietsen. Een tocht van ongeveer 50 km langs een zeer mooi parcours.
Wij hebben de tocht naar Sineu ook met de fiets gedaan, zodanig dat wij dubbele kilometers hadden. In totaal hadden wij andermaal meer dan 100 km.

Maandag 27 september: Dit is terug het einde. Valies inpakken, kamer opruimen en na het ontbijt riebedebie, terug naar huis. De terugreis verloopt vlot en zeer stipt.

Dat was dan een verslag van terug een unieke fietsvakantie op het vakantie eiland Mallorca. Op 10 oktober ben ik er terug.

Heb je belangstelling om zo eens een vakantie mee te maken, stuur dan een mailken naar: raf.de.vlamynck@skynet.be
Volgend jaar, vanaf eind maart zijn er terug fietsvakanties voorzien.