Fietsvakantie Mallorca april 2009

Van 14 tot en met 21 april 2009

Verblijf in HOTEL TIMORPlaya de Palma
Een verhaal van mijn 6e jaarlijkse fietsvakantie op Mallorca.

Dinsdag 14 april:
Ik ben thuis vertrokken omstreeks 10 uur en de afspraak op de luchthaven was om 11.30 uur. De vlucht is stipt om 13.30 uur vertrokken en om 15.40 uur aangekomen in Palma. Om 16.40 uur was ik in mijn vertrouwde hotel.

Na het betrekken van de kamer heb ik mij wat opgefrist en had ik reeds afspraak met de host. Hostess Rita is een paar weken geleden op pensioen gegaan en host Maxime heeft haar opgevolgd.
Daarna was het tijd voor het eerste avondmaal en ik had mij voorgenomen om dit jaar een beetje minder tussen de kiezen te steken. Bij het zien van al dat lekkers heb ik mij weer niet kunnen houden en toch overal van geproefd.
Na het avondmaal heb ik dan nog een fikse wandeling gemaakt langs het strand en op de boulevard.

Woensdag 15 april:
Zoals altijd probeer ik nu terug steeds om 7.30 uur op te staan en dat lukt wonderwel.
Na het uitgebreide ontbijt ga ik op stap om bij Ricky’s Cars een fiets te huren. De Orbea’s van vorige jaren zijn vervangen door gele panters. Omdat ik door de jaren heen een beetje als vaste klant beschouwd wordt krijg ik een korting van € 1 per dag.

Ieder jaar is mijn eerste fietstocht op verkenning naar Palma. Dit jaar is dat niet anders.
Via het fietspad dat vertrekt in El Arenal en langs de kust tot in Palma loopt bereik ik Palma. In de stad is er heel wat fietspad bijgekomen. Palma is een levende stad en ieder jaar ontdek ik er iets anders.

Donderdag 16 april:
Donderdag is wekelijkse marktdag in Eeklo en ook in El Arenal. Onder een stralende hemel ben ik met de fiets eerst naar de markt geweest en hier en daar een babbeltje gemaakt met Vlamingen. Het gespreksonderwerp was de Scheldeprijs en de daarbij horende zware valpartij. Na het bezoek aan de markt heb ik een mooie fietstocht in de wijde omtrek van de luchthaven gemaakt.

Vrijdag 17 april:
Bij het opstaan is het nogal bewolkt maar het werd al heel vlug mooi en warm.
Eerst heb ik aan vliegtuig spotten gedaan en richting Inca gefietst om vervolgens in het voorgebergte terecht te komen. Langs rustige fietspaden, tussen sinaasappel-, olijf- en amandelbomen vol met bloemen ging de tocht steeds bergop en bergaf.

Zaterdag 18 april:
Zeer mooi weer. Vandaag staat er een zware rit naar Algaida op het programma met de beklimming naar Randa tussendoor. Een zeer mooie fietstocht met voortdurend klim- en daalwerk.

Zondag 19 april:
Zonnig maar fris in de morgen en warm in de namiddag.
Fietstocht richting Cap Blanc, Cala Pi, Llucmajor en terug naar El Arenal. Een zeer mooie fietstocht door de landbouwstreek van Mallorca en langs bewegwijzerde fietsroutes.

Maandag 20 april:
Vandaag sluit ik af met een fietstochtje in de omgeving omdat ik tegen 17 uur mijn gele panter moet inleveren. Het wordt een fietstochtje langs de boulevard en de luchthaven richting Coll d’en Rebassa om via Ca’n Pastilla de laatste keer dit jaar in Café-Tearoom Borneo, koffie met taart te eten.

Dinsdag 21 april:
De dag van het afscheid en de terugreis. Het is er aan te zien want bij het opstaan giet het water. Na het ontbijt schijnt de zon al weer en is het terug warm. Tegen 10 uur moet de kamer ontruimd zijn. Ik kan nog twee uren wandelen, wat eten en om 13.40 uur moet ik klaar staan om naar de luchthaven te vertrekken.

De terugreis is stipt volgens schema verlopen en om 20.45 uur was ik terug in Eeklo.
Tijdens mijn verblijf heb ik op zes dagen 501 km gefietst, waarvan het grootste gedeelte klimmen en dalen.