17e fietsvierdaagse Pasar Eeklo

Van zaterdag 9 tot en met dinsdag 12 augustus 2008

De bestemming was MOTEL NAALDHOF, Docfalaan 22 te 5342 LD OSS in Nederland.

Zaterdag 9 augustus:
Vertrek in Eeklo, via Waarschoot om Ronny op te halen en dan gaat het richting Oss.
Het Motel ligt net buiten het centrum van Oss in een rustige en bosrijke omgeving.
Een ideaal uitgangspunt voor onze fietstochten.
Ook dit jaar is de belangstelling groter dan het aanbod en de sfeer zat er reeds goed in van bij de start van de eerste namiddagtocht over 40 km.

Ook dit jaar wordt er gefietst langs het fietsknopennetwerk en deze maal is het dit van Noord-Oost Brabant.
De namiddagfietstocht gaat van knooppunt naar knooppunt in en rond het natuurpark De Maashorst. langs mooie fietspaden gaat het afwisselend langs bos en heide met een halte in Schaijk om de innerlijke mens te voeden en anderzijds om het overtollige te laten afvloeien.

Zondag 10 augustus:
Vandaag fietsen we op een gedeelte van de fietsroute Maas en Waal over een afstand van ongeveer 64 km. Op de middag verlaten we de route om in Ravenstein in ’t Veerhuis de lunch te gebruiken en het smaakte bijzonder goed.
Met het voetveer ging het in Batenburg naar de overkant van de Maas in het dorpje Demen en vervolgens met het autoveer van Megen naar Haren terug naar de overkant van de Maas. We fietsen door een deel van het natuurgebied Herpenduin en maken een namiddag stop in de Herberg bij “Willemien” voor koffie met appeltaart. Alle beschikbare handen werden ingeschakeld.

De tweede dag kende ook een verrassend einde. Het avondmaal bestond eerst uit soep en daarna een variatie van vlees gebakken op de steengrill met een gamma aan verse groenten, frietjes, enz…
Na het avondmaal hadden wij een uur de bowling voor ons beschikbaar en dat er plezier was dat weten de deelnemers maar al te goed.

Maandag 11 augustus:
Vandaag hebben we de langste rit van de vierdaagse over een afstand van 65 km (1 km meer dan gisteren) Het is prachtig weer en de tocht is nog mooier. Voor het middagmaal wijken we opnieuw iets van de route af en belanden in Mill, waar we in café “De Keizer” lunchen. In de namiddag is de stop voorzien in eethuis “De Notaris” in Schaijk.
Er was een puntje (zure)pruimentaart met koffie voorzien en wie geen pruimentaart lust was er appeltaart.

Dinsdag 12 augustus:
De afsluitende rit over een afstand van 59 km. Bij de start regende het lichtjes en het werd nog erger want we kregen een plensbui over ons met hevige wind.
Verkleunt van de kou en kletsnat zijn we gestopt in Maren Kessel voor een aperitiefje in “De Wildse Hut”. Het aperitiefje werd door de meeste vervangen door een warm drankje om terug op temperatuur te komen.
Met nog meer kou en nog natter zijn we aangekomen in Lith voor het middagmaal in eetcafé “Hertog Jan Van Brabant”. Terwijl we aten hebben we onze kledij laten drogen buiten op het terras, want ondertussen was de zon te voorschijn gekomen en hadden we de regenkledij niet meer nodig.
In het pannenkoekenhuis “De Oude Maas” in Macharen was de laatste stop voorzien voor een pannenkoek met koffie.
De laatste rit verliep voor het grootste deel langs de Maas, maar we zagen deze niet veel omdat we regelmatig beneden de dijk reden en als we dan op de dijk reden hadden we te kampen met hevige wind.

De fietsvierdaagse eindigde op het terras van het hotel, zonder ongevallen, zonder platte banden, zonder technische problemen met de fietsen, en allen uiterst tevreden over de mooie fietstochten. De totaalstand van de teller stond bij mij op ongeveer 230 km over de vier dagen.