Fietsvakantie Mallorca 2008

Van 7 tot en met 14 april 2008

Verblijf in HOTEL TIMORPlaya de Palma
Een verhaal van deze 8- daagse fietsvakantie

Maandag 7 april:
Omstreeks 10 uur vertrokken naar Zaventem. Het was vrij rustig op de luchthaven en alles verliep volgens schema. Het vliegtuig is wel met 1 uur vertraging vertrokken omdat er een technisch probleem was met het voorziene vliegtuig en we moesten overstappen in een reserve vliegtuig dat klaar stond aan de andere kant van de luchthaven.

Bij de aankomst op de luchthaven van Palma De Mallorca was het prachtig weer en de hosstessen stonden ons al op te wachten om naar het hotel te kunnen vertrekken.
In Hotel TIMOR verbleef ik twee jaar geleden en daardoor wist ik al goed waar ik terecht kwam. Het hotel is gelegen op wandelafstand van het strand en de mooie boulevard. Van uit mijn kamer heb ik een prachtig uitzicht op de baai, het strand en het zwembad van het hotel.
Mijn kamer is gelegen op de 2e verdieping en dat is ideaal om te bereiken met de trap.
Ik moet nooit wachten op de lift, ik ben er vlugger.

Dinsdag 8 april:
Het is bewolkt en nogal fris. Na het ontbijt mijn fiets afgehaald en klaar gezet voor de start van de eerste rit. De eerste rit is traditioneel naar Palma voor een bezoek aan de stad. De tocht gaat via het mooie fietspad langs de kust.

Woensdag 9 april:
Vandaag wordt de koninginnenrit gereden over een afstand van 158 km (dan zeg ik “dit jaar ga ik niet zo grote tochten maken”). Omstreeks 9.30 uur ben ik vertrokken richting Palma en vervolgens naar Söller. Söller wordt bereikt tegen het middaguur na heel wat klimwerk. Het gezellig marktpleintje van Söller is gevuld met fietsers die er hun picknick gebruiken.
De oude tram die Söller met Porte de Söller verbindt, rijdt dwars over de markt tussen de terrasjes.

Na de picknick en taart met koffie ben ik terug op krachten voor de volgende beklimming naar Deià.
Eerst gaat het nogal sterk bergop en bij vals plat tot in Deià kan ik genieten van een mooi uitzicht over de klippen.

Ondertussen ben ik na nog wat klimwerk in Valldemossa aangekomen.
Na op een terrasje te hebben genoten van de gezellige drukte in Valldemossa gaat de tocht terug naar Palma. Langs een mooi en breed fietspad gaat het in dalende lijn tegen een hoog tempo tot in Palma om dan vervolgens terug richting Playa De Palma en het hotel te nemen. Na 8 uur onderweg te zijn ben ik om 17.30 uur in het hotel gekomen. Mijn pijp was uit maar ik was gelukkig dat ik geslaagd was in mijn opzet.

Donderdag 10 april:
Ik heb niet goed geslapen maar mijn tocht van gisteren heb ik wel goed verteerd.
In de voormiddag heb ik het rustig aan gedaan met een wandeling langs de promenade en in de namiddag heb ik een fietstochtje van 38 km gereden in het binnenland en rond de luchthaven.

Ik heb mijn traditie van de voorgaande jaren ook hernomen.
In de namiddag stop ik in Restaurant Borneo voor koffie met taart voor amper € 2,5.

Vrijdag 11 april:
Vandaag gaat het richting Llucmajor. Langs een heel mooi en recent aangelegd fietspad kom ik in Llucmajor waar het juist markt is. Op deze markt kan je van alles kopen. Groenten en fruit, kaas en andere zuivelproducten, vleeswaren van de streek, klederen, rommel en ook zelfs antiek.

Zaterdag 12 april:
Voor vandaag heb ik een auto gehuurd om de oostkust te gaan verkennen. De fiets gaat wel mee in de koffer want er staat een belangrijke beklimming op het programma.
Na een beklimming van 5 km en tientallen haarspeldbochten kom ik op een hoogte van ongeveer 500 m aan het klooster van San Salvador. Boven is er een heel mooi uitzicht en bij prachtig weer zoals vandaag zie je de zee liggen, waar ik straks met de auto verder naar toe rij. Eens boven komt het ene na het andere groepje aangereden en er zijn heel veel Belgen bij.

Na de afdaling wordt de fiets terug ingeladen en gaat het richting oostkust met achtereenvolgens Porto Colom, Calas de Mallorca en Porto Christo. In Porto Christo wordt de fiets terug uitgeladen maar het fietsen bleef er beperkt want het begon te druppelen.

Zondag 13 april:
Een tochtje van 60 km in het binnenland, richting Llucmajor en dan links naar Sant-Jordi en via Son Feriol, Col d’en Rabassa terug naar het hotel. Eens ik terug op de boulevard ben hou ik mijn laatste stop voor deze vakantie in Restaurant Borneo voor …, jawel koffie met Zwartewoud taart.

Ik was juist gepast terug in het hotel voor de koers op tv.
En als Tom Boonen wint laten wij er ons aan kennen.

Maandag 14 april:
De grote terugtocht.
Na het ontbijt heb ik nog een laatste ereronde gereden op de promenade en vervolgens afscheid genomen van mijn fiets. In het hotel heb ik mijn valies ingepakt en de kamer ontruimd. Na nog een kort wandelingetje en iets te hebben gegeten was het tijd om te vertrekken.

De terugreis verliep zeer vlot en zelfs vroeger dan voorzien. Het vliegtuig is vroeger aangekomen op Mallorca. Het is ook vroeger kunnen vertrekken en ik was nog eens vroeger in Zaventem.

Het mooie weer zorgde er tevens voor dat er mooie foto’s konden gemaakt worden van uit het vliegtuig. Nog een laatste blik over de baai en de Playa de Palma.

Dit was het dan. Hopelijk tot volgend jaar.