Fietsvakantie Mallorca 2007

van 31 maart tot en met 7 april

Verblijf in hotel Bali – Playa de Palma

Een reisverhaal van deze 8-daagse fietsvakantie.
Zaterdag 31 maart:
Thuis vertrokken om 10.45 uur naar Zaventem.
Het vertrek van de vlucht was voorzien om 13.55 uur maar doordat er een probleem was met de passagierslijst ben ik uiteindelijk om 15.25 uur vertrokken.
Na een tussenstop in Gerona om daar een vijftigtal passagiers af te zetten werd Palma bereikt om 18.30 uur en om 19.45 uur aangekomen in het hotel.
Ontvangst aan de receptie met een glas champagne als welkomstdrink.

Zondag 1 april:
Ik maak er zoals elk jaar de gewoonte van om steeds mijn wekker te zetten om 8 uur
zodat ik omstreeks 10 uur steeds kan vertrekken voor een fietstocht.
Vandaag heb ik na het ontbijt eerst mijn fiets afgehaald en het is toch wel dezelfde van vorig jaar.
Om 12.30 uur moest ik terug in het hotel zijn voor de afspraak met Rita, de hostess. Ze kwam zoals gewoonlijk kennis maken en met een glaasje champagne het eventueel programma voorstellen.
Na de middag heb ik dan een trip gemaakt van 50 km rond de luchthaven. Op maandag is er steeds bloemenmarkt en de verkopers doen er alles aan om hun waren zo mooi mogelijk te presenteren.
Palma is een mooie stad met heel veel prachtige gebouwen.
In de omgeving van de kathedraal ‘La Seu’ genaamd is er veel te bezichtigen.
De kathedraal zelf is een meesterstuk van Gothische bouwkunst.

Op de Place de Major is er steeds iets te doen.
Ofwel is er markt van souveniers of prullen en andere keren is er het optreden
van groepjes die hun kunstjes brengen voor de aanwezigen.
Na een fietstocht van 60 km en een prachtige wandeling in het oude stadsgedeelte van Palma bereik ik in de late namiddag terug de Plaja De Palma en zoals ik het de voorbije jaren gewoon ben stop ik nog even voor koffie met taart maar tea-room Borneo is nog gesloten.
Pech en dan maar enkele stappen verder voor een heerlijk ijsje op een terrasje.
Vanuit mijn hotelkamer heb ik prachtig uitzicht over de Plaja de Palma en de baai.

Dinsdag 3 april:
Een fietstocht van net geen 100 km in het mooie binnenland van Mallorca.
Van de Plaja De palma die s’morgens honderden fietsers ziet voorbij rijden gaat het richting Llucmajor op een bewegwijzerd fietspad.

Woensdag 4 april: Vandaag gaat het meer in noordelijke richting. Eerst fiets ik rond de luchthaven naar Sant Jordi en Algaïda vervolgens naar Sancta Eugènia, om dan terug richting Palma te fietsen.
Via Son Ferriol en Coll d’en Rebassa bereik ik C’an Pastilla waar ik vroeger nog verbleven heb. Na 102 km bereik ik terug het hotel.

Donderdag 5 april:
Dit wordt de mooiste dag van mijn vakantie.
Vandaag bezoek ik Cap de Formentor, het uiterste noord-oostelijke punt van het eiland.
Daar de afstand naar Pollenca te groot is heb ik een auto gehuurd om de verplaatsing te maken naar Pollenca en vanuit Port de Pollenca de tocht van 38 km, heen en terug met de fiets te maken.

Langs een zeer bochtig parcours gaat het de ene moment, sterk stijgend,
de andere moment licht dalend richting Cap de Formentor.
Er is een gure wind die mij in tal van haarspeldbochten probeert van de weg af te blazen maar dat lukt niet. Eens boven kom ik net als zoveel andere toeristen tot de vaststelling dat alles daar gesloten is en het niet mogelijk is een warm drankje te nuttigen om terug op temperatuur te komen.

Niettegenstaande alles dicht is, is er wel sfeer onder de toeristen en moeten wij allen vaststellen dat we bestolen worden terwijl we er staan op te kijken en dan nog wel door geiten. Ik sta op mijn gemak een banaan op te eten en ik wordt ze, willen of niet , afgenomen door een geit die ze zelf naar binnen speelt.
Broodjes, appels, peren, …. alles verdwijnt in een mum van tijd in de muil van de geiten.
In het terugkeren is het minder lastig en kan er ook meer aandacht gegeven worden aan de prachtige natuur.
Niettegenstaande de gure wind, de koude, de lastige beklimmingen en de leuke afdalingen was dat inderdaad de mooiste dag van mijn vakantie.

Vrijdag 6 april:
De laatste fietsdag en tevens de dag om het wat rustiger aan te doen (had ik voorop gesteld). In de voormiddag heb ik wat rondgetoerd in het nabije binnenland.
Na de middag ben ik via het binnenland naar Palma gefietst en dan langs het fietspad langs de kust terug.
In totaal heb ik die dag toch terug 81 km gefietst.
Bij aankomst op de Plaja de Palma heb ik mijn fiets ingeleverd en te voet terug naar het hotel gewandeld.
In totaal heb ik dit jaar 430 km gefietst.
Dit is 125 km minder dan vorig jaar, maar dat is nog altijd flink voor mijn leeftijd.

Zaterdag 7 april:
De laatste dag. De dag van het afscheid. Het is de eerste keer in al die jaren dat ik zo veel contacten gehad heb met andere gasten in het hotel. Inpakken en wegwezen is de boodschap. Hier is het wel inpakken en wachten op het moment dat de bus je komt ophalen om naar de luchthaven te vertrekken. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om een laatste keer de grote boulevard af te wandelen, om nog iets te eten en dan wat te genieten van de zo mooie omgeving. Afscheid nemen en hopelijk volgend jaar terug te komen om …. te fietsen.
Om 15 uur wordt ik afgehaald om naar de luchthaven te vertrekken. Bij de aankomst op de luchthaven vernemen wij dat de vlucht andermaal vertraging heeft.

Na een veilige vlucht met Transavia.com om 19.50 uur geland op Zaventem en omstreeks 21.15 uur was ik terug in Eeklo. Het 4e jaar op rij dat ik op fietsvakantie geweest ben. Het was niettegenstaande het minder goede weer terug een vakantie van de bovenste plank. Een vakantie om nooit meer te vergeten.

MALLORCA: hopelijk tot volgend jaar !