Herfstweekend 2005

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 oktober 2005
Eurovillage Ardennes – Les Fourches in Herbeumont

Eurovillage Ardennes – Les Fourches is gelegen op een heuvel die uitsteekt boven het dorp Herbeumont, in een bosrijk natuurgebied van 14 hectaren. De omgeving is er prachtig in het najaar omdat de kleuren van de natuur er zo mooi zijn.

Het hotel beschikt over 38 comfortabele hotelkamers met telefoon en tv. Je kunt er verblijven in vol- of halfpension.
Er zijn ook 40 bungalows met 2 kamers en 2 badkamers, volledig uitgerust voor 4 tot 5 personen, met of zonder hoteldienst.
Er zijn 3 restaurants met 140, 40 en 14 plaatsen. Je kunt er genieten in de bar of salon, er is een biljart aanwezig en een kinderruimte.
Les Fourches is ideaal geschikt als congrescentrum met zijn 7 vergaderzalen.
Er is een overdekt en verwarmd zwembad, 2 tennisterreinen, tafeltennis, volley, basket, petanque, minigolf, klimmuur, kinderspelen, en nog meer.

De groep bestaat dit jaar uit 46 personen, waarvan de meeste reeds tal van jaren deelnemen en anderen voor het eerst deelnemen.
Op zaterdagvoormiddag werd er een korte wandeling gemaakt naar het dorp dat beneden ligt en in de namiddag was er een begeleid bezoek aan de schapenkwekerij en kaasmakerij van Acremont.
Een jonge Vlaamse schapenkweker bracht zijn met uitsterven bedreigd schapenras van zijn Vlaanderen naar de Ardennen om er zijn eigen schapenkwekerij op te richten. In het jaar 2000 startte hij met 8 schapen en nu telt zijn kudde reeds meer dan 200 dieren. Deze kudde levert hem de grondstof voor het aanmaken van een dertigtal zuivel- en kaasproducten.

Op vrijdagavond en ook op zaterdagavond is het gezelligheid troef in de bar want er is steeds gelegenheid tot gezellig samen zijn en is er ook bingo, kwis of andere animatie.Er werd bingo gespeeld op vrijdagavond en de prijzen vonden goed hun weg naar de deelnemers.

Aan tafel is er steeds een zeer gevarieërde menu met op zaterdagavond een uitgebreide gastronomische menu met wild.
Op zondagmiddag werd afgesloten met een 3-gangen wildmenu.

Het was voor de 25e keer dat dit herfstweekend georganiseerd werd en er was slechts één koppel bij dat ze alle 25 heeft meegemaakt. Daar werd voldoende aandacht aan besteed.